Kerstin Gier: Silber trilógia

"Silber trilógia""Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb , az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján álmában viszont igen."

Amikor Liv igen színes fantáziája életre kel, már ő maga sem tudja mi a valóság, és mi az álom. Az amúgy is kaotikus élete még érdekesebbé válik, azután az éjszaka után amikor találkozott a négy fiúval. Azóta olyan dolgokat tudott meg a világról amiket azelőtt soha nem gondolt volna, és akaratlanul is belekeveredett egy olyan játszmába, ami egy kis idő elteltével már nem szórakoztató, hanem inkább ilyesztő az öt fiatal számára. Ebből a játszmából pedig egy hosszabb út vezet kifelé, mint azt gondolták volna. Ahogy telik az idő, újabb és újabb dolgokra derül fény. Ahogy bogozzák ki a szálakat, egyre több titokra jönnek rá. Az út során kiderül hogy semmi sem biztos, hogy nem minden és mindenki az, aminek gondolták. Ahogy bonyolódik a történet rá kell jönniük, hogyha ki akarnak jutni az álmok végtelen folyosójáról, csakis egymásra számíthatnak, mert a világon senki más nem sejti, mekkora veszély fenyeget mindenkit.

Nagyon régóta el szerettem volna olvasni ezt a könyvet, és amikor neki kezdtem, nagyon megszerettem. Alig bírtam letenni, és az egész trilógiát kevesebb mint öt nap alatt olvastam el. Egy olyan témát dolgoz fel, ami sokak számára érdekes lehet, és ami nagyon jó alapja egy izgalmas történetnek. Az ,,álomvilág" nagyon bonyolult tud lenni, ez a könyv mégis egy tökéletes példája annak, hogy lehet egy jól felépített történetbe helyezni úgy, hogy a könyv izgalmas, néhol meglepő és nagyon élvezhető legyen. Annak ellenére hogy komoly téma az alapja, gyakran nevettem fel rajta hangosan, mert benne van az írónő jó humora is. Könnyen olvasható történet, amit mindnekinek ajánlok, aki szereti az izgalmas könyveket, egy lehelletnyi szerelemmel a történetben.