Leiner Laura: A Szent Johanna gimi

 

Elfordítottam a fejem, hogy odanézzek, és akkor...És akkor történt hogy először megláttam Antai-Kelemen Ádámot, Cortezt. Abban a pillanatban, ahogy megláttam, görcsbe rándult a gyomrom, és úgy éreztem, muszály lehajtanom a fejem, és úgy tenni, mintha csinálnék valamit, máskülönben elárulom magam." 

 

Szeptember 8, hétfő. Aznap kezdődött minden
"Leiner Laura: A Szent Johanna gimi"Rentai Renáta 15 éves, átlagos diákként kezdi a gimnáziumot. A beilleszkedés jól halad, barátokat szerez, ismerkedik a környezettel és a tanárokkal, egyszóval minden átlagosan megy...amíg meg nem pillantja Őt. A deszkás menő-srácot, Antai-Kelemen Ádámot, akibe Reni egy szempillantás alatt beleszeret. Természetesen átlagos tinilányként csak távolról reménykedik abban, hogy egynap egymásra találhatnak, ám ez esélytelennek tűnik számára. Miközben elérhetetlennek tűnő szerelméről álmodozik, az élet megy tovább, és tudtán kívül életre szóló barátságokat köt, például az emós Virággal, vagy a rendkívül intelligens Arnolddal, ugyanakkor ellenségeket is szerez osztálytársa Kinga, és évfolyamtársai személyében, és igazán nem mindennapi élményekkel is gazdagodik, hála különleges és színes egyéniségű osztálytársainak. 
A történetet különlegessé teszi a mindennapi gimnáziumi élet rendkívül részletes és valósághű leírása, aminek köszönhetően teljesen beleélhetjük magunkat a történésekbe, tele viccekkel, a tanárok idegesítésével, és jól bemutatja milyen hamar, milyen nagy mértékben válhat összetartóvá egy osztályközösség. 
Az összesen 9 könyvből álló sorozat tele van meglepetésekkel, vicces sorokkal, amik megnevettetnek, és olyanokkal is, amik igazán meghatóak, olvasása közben pedig végig vezet minket négy csodás éven, amiknek a végén, visszatekintve emlékezni fogunk egy nagyon különleges osztály négy évére, egy különleges gimnáziumban, a Szent Johanna Gimiben. 

Amikor először kezdtem olvasni a könyvet tudtam, hogy nagyon hamar a kedvencem lesz, és így is lett! Ismét egy könyvsorozat, ami a ,,Nem lehet letenni!" kategóriába tartozik. Bevallom, hogy nemegyszer nevettem hangosan a szobámban, vagy éppen sírtam mikor olvastam. Sok ismerősöm van, akik olvasták a sorozatot, velük rendszeresen emlegetjük vissza a kedvenc részeinket és idézünk ikonikus mondatokat. Többször is újra olvastam már, és biztos vagyok benne, hogy még fogom is egy párszor, vagy csak visszakeresem a kedvenc részeimet ha jobb kedvre szeretnék derülni. Teljes szívből ajánlom azoknak, akik még nem olvasták, mert rendkívül szórakoztató olvasmány, amit egyszerűen nem lehet megunni.