Veresegyház száz20 szóban

 

Május végén meghirdetett irodalmi pályázatunkra - amelyben azt kértük a vállalkozó kedvűektől, hogy Veresegyházzal összefüggő kitalált, vagy valós történetüket 120 szóba sűrítve fogalmazzák meg, és juttassák el számunkra - 17 alkotás érkezett.

A háromtagú zsűrinek bizony nehéz dolga volt, hogy a beérkezett pályaművek közül kiválassza a három legjobbat, de végül is július végére megszületett az eredmény, amelyről akkor még csak azt tudtuk, hogy az első helyezett a „MALOM”, a második helyezett a „VANÍLIAFAGYI”, míg a harmadik helyezett a „MADARAK” jeligére beérkezett alkotások voltak.

Azonban az eredményhirdetésre még várnunk kellett, mivel a személyes adatokat tartalmazó borítékok bontásakor derült ki, a nyertes írásmű szerzője bizony elfelejtette azonosítani magát. Így kénytelenek voltunk Hercule Poirot-ot megszégyenítő ravaszsággal kivitelezett nyomozásba kezdeni. (Magyarán minden rendelkezésünkre álló csatornán kihirdettük, hogy nyertes kerestetik. ?)

Szerencsére nem is fáradoztunk hiába, sikerült fellelnünk a pályázat győztesét, így örömmel tesszük közzé országnak-világnak, hogy a „Veresegyház száz20 szóban” című irodalmi pályázatunkon:

  • első helyezést ért el „Malom” jeligével beküldött, „Se kép, se hang nem őrzi…” című alkotásával Bazsikné Kővári Krisztina,
  • második helyezést ért el „Vaníliafagyi” jeligével benyújtott, „Meseváros” című írásával Uszkai Eszter Evelin,
  • míg a harmadik helyezett „Madarak” jeligével benyújtott, és „Madarak” címet viselő írásával Dunai Katalin lett.

Minden helyezettnek és minden résztvevőnek gratulálunk, s egyben köszönjük, hogy megtisztelte pályázatunkat részvételével!

Az első három helyezettet postai úton értesítjük a díjátadó helyszínéről és időpontjáról.

És itt szeretnénk megköszönni Elekesné Bellai Klára, Horváth Ferenc és Farkas Zsolt munkáját is, akik örömmel vállalták a zsűrizés embert próbáló feladatát!