... a Dög

Illés Krisztina 2016 februárjáig orvosként gyógyította az embereket, ám néhány éve már nemcsak szaktudásával, hanem szavaival is segíteni igyekszik. Valószínűleg sokan szakmai könyveket várnának tőle, ám ő egy nagyon sokrétű ember, így regényeket és mesét ír. Az orvosnőből lett szerző állítja, hogy az írásnak köszönhetően teljesen megváltozott. Sejt szinten is. Korábban olyan kiadványokkal lepte meg az olvasni szerető közönséget, mint „A Varjú ikrek története - Mese gyerekeknek és felnőtteknek”, valamint a „Lepketánc” szépirodalmi Trilógia.

Krisztina az év egyik legfontosabb irodalmi eseményén, a 94. Könyvhéten mutatta be legújabb regényét, mely „….a Dög – Egy döntés hálójában” címmel jelent meg. Az újdonságról annyit tudhatunk, hogy főhőse saját döntése hálójában vergődik. Hiába látja, hogy nem csak rá, de a fiára és unokájára is kedvezőtlenül hat, nem tud ellene tenni. Segítségre van szüksége… 

„Magda, Hédi, Gitta, Eszter. Rokonok.
Döntéseik hol jók, hol rosszak. Egy rossz döntés. Három nemzedéken át okoz fájdalmat. 
Egy jó döntés. Mindazt megadja, amiről még álmodni sem mert meghozója. Látszólag apró döntések, melyekről később derül ki, mennyire fontosak.  És egy életüket befolyásoló titok. Vajon melyikük tud róla?
Anyós, meny, unokatestvér, unoka. Családtagok, barátok, kollégák élete fonódik össze az ő életükkel és hat rájuk.
Négy nő. Az ő sorsukat ismerhetjük meg a könyvben. Múltjuk és jelenük közös. Élnek. Nem egymással, hanem egymás mellett. Megküzdenek jelenük problémáival és a múlt lelki sebeivel. Közben eltávolodnak egymástól. 
Tét a jövőjük.  A megbékélés. A megértés. Az elfogadás. A megbocsájtás. Az egymással élés.
A történet olvasása közben bepillanthatunk a szereplők gyerekkorába, Megismerhetjük a múltból hozott és jelenben szerzett sebeiket, személyiségüket és a bennük zajló lelki folyamatokat.” – áll a könyv hátoldalán.