Testvérkönyvtár program

A Kölcsey Ferenc Alapítvány idén is meghirdette a hazai könyvtárak számára szóló Testvérkönyvtár Pályázatát, amelynek célja, hogy a magyarországi bibliotékák könyvadományokkal támogathassák határon túli magyar testvérintézményüket.
2023-ban intézményünk 250.000 forintot nyert e pályázaton, amelyből közel 80 kötetnyi, magyar nyelvű, felnőtteknek és gyermekeknek szóló szépirodalmi és ismeretterjesztő olvasmánnyal gazdagíthattuk a Vajdaságban található bácsfeketehegyi Kozma Lajos Könyvtárat, mellyel 2009 óta ápolunk testvérkönyvtári kapcsolatot.
A könyvek átadására 2023. október 25-én, Bácsfeketehegyen került sor. Az alkalom lehetőséget teremtett arra is, hogy Cserháti Ferenc polgármester találkozhasson a három településből álló (Bácsfeketehegy, Kishegyes, Szeghegy) Kishegyes község vezetőivel, Bojtos Béla tanácselnökkel, Juhász Attila jegyzővel és Kerekes Zoltán képviselővel. A jó hangulatú találkozón megismerhettük a két önkormányzat és könyvtár örömeit és nehézségeit, működésbeli hasonlóságait és különbözőségeit.
Köszönjük a községi elöljárók és a könyvtáros kollégák szíves fogadtatását és egyben köszönjük a Kölcsey Ferenc Alapítványnak, hogy pályázatával lehetőséget teremtett a határon túli kapcsolataink elmélyítésére!