Időtlen szerelem

Szerző
Kerstin Gier

Lauró Liliána könyvajánlója

Kerstin Gier az egyik kedvenc íróm, akinek a regényei rendszeresen szerepelnek a sikerlistákon és már az első regényét is megfilmesítették. 
Egyik nagyszerű trilógiája a vörös pöttyös „Időtlen szerelem” című könyv, amely az időutazás rejtelmeiről, kalandjairól, valamint Gideon és Gwendolyn szerelméről szól, amellyel áttörnek az idő korlátain. 
A trilógia főszereplője Gwendolyn, aki egy igazán érdekes családba nő fel. Családja birtokolja évszázadok óta azt a gént, amely az időutazásért felelős. Ez a gén férfiágon a de Viliers és női ágon a Montrose családon belül öröklődik. Isaac Newton számításai szerint a gén következő örökösei Gideon és Charlotte, akiket kisgyermek koruk óta erre a nemes feladatra készítenek fel, hogy méltón képviseljék a családot. Mindennapjaik a történelemről, etikettről, táncról és a harcművészetekről szólnak. Később azonban nagy fordulat következik be, ugyanis Newton számításai tévesnek bizonyulnak és az eredeti örökös egyik tagja helyett egy olyan szereplő birtokolja a gént, akinek az élete nem is lehetne hétköznapibb. Mégis kiderül, hogy ő lesz az egyik legfontosabb résztvevője a 12 időutazó által alkotott körnek (Tizenkettek körének), ami hatalmas feladatot és kihívást mér rá, ugyanis ez a kör vele fog zárulni. Ennek az izgalmas fordulatnak lehetünk részesei és nyomon követhetjük a még nem teljesen összeszokott időutazó pár kalandjait, akik azt is bebizonyítják, hogy az ellentétek alighanem tényleg vonzzák egymást. 
A trilógia lezárása éppolyan izgalmas, mint maga az egész történet és minden titokra fény derül. 
Én nem bírtam letenni és szerintem veletek sem lesz másképp, mert a szereplők bele fogják lopni magukat a szívetekbe.