Fellegszálló

Szerző
Kerstin Gier

 

Lauró Liliána könyvajánlója

Kerstin Gier Fellegszálló című műve egy karácsonyi időszakban játszódó varázslatos téli hangulatú könyv,így ha engem kérdeztek, a legideálisabb időszak az elolvasására a téli hónapok. 
A könyv főszereplője egy fiatal, tizenhét éves lány, Funny Funke, aki tanulmányait befejezetlenül hagyva egy Svájci szállodában kezd el dolgozni gyakornokként. A szálloda neve a Fellegszálló, így már világossá válhat számunkra, hogy mit is takar pontosan a cím. Ez a hotel régi építésű, idejétmúlt berendezéssel rendelkezik, melyben már hosszú évek óta ugyan az a személyzet dolgozik és visszatérő vendégkörrel dicsekedhet. Az év legfontosabb eseménye a szállodában a karácsonyi és szilveszteri ünnepség, melyre a személyzet lelkiismeretesen készül. A nyugodt, megszokott hétköznapokat több dolog is megzavarja és befolyásolja a történet előrehaladtával. A bonyodalmak a helyes szállodaörökössel, Bennel, valamint a falakon mászó Tristannal kezdődnek és a gyönyörű gyémánttal, az orosz oligarchákkal és egy váratlan fordulattal kész bűnüggyé válnak, amely során Fanny életveszélyes helyzetbe keveri magát. 
Ez a könyv egyszerre megható és izgalmas, amely tényleg kicsit jobban meghozza az ember karácsonyi hangulatát a rohanó hétköznapokban. Remélem ennek a csodás könyvnek az olvasás során téged is jobban elkap majd a karácsonyi láz!